Dier en Wij krijgt het keurmerk Diervriendelijke kinderboerderij

Kinderboerderij Dier en Wij heeft vandaag, 12-9-2020, op oudere dieren dag het keurmerk diervriendelijke kinderboerderij ontvangen. Wij zijn hier super blij mee en wij zijn trots op ons beleid om niet te fokken met dieren. Onze dieren mogen oud worden en blijven voor het leven.
 
Tevens hebben wij 2 nieuwe bewoonsters, 2 geredde legkippen uit de industrie, geadopteerd via Red een Legkip. Deze kippen zouden naar de slacht gaan omdat ze minder eieren leggen, terwijl ze pas 1,5 a 2 jaar zijn. Ze zijn nu nog kaal, door hun verblijf in de scharrelstal. Deze kippen mogen hun leven voortzetten bij Dier en Wij en zullen dan hun veren weer terugkrijgen. Als dank was het eerste eitje al in het reismandje gelegd. Mocht u hier meer over willen weten, er ligt een boekje op de boerderij.
 
Het keurmerk is ontvangen onder belangstelling van de burgemeester van Gemeente Bunnik met zijn partner. Een aantal vrijwilligers, waaronder 2 jeugdige vrijwilligers van Kinderboerderij Dier en Wij zijn geïnterviewd door het NOS Jeugdjournaal.
 
Mocht u willen komen helpen, dat kan.
Stuur een mail naar dierenwij@gmail.com of neem contact op met 030-6565666
 
keurmerk diervriendelijke kinderboerderij
red een legkip