Je kunt weer Duurzame Kerstbomen bestellen!

Voor het vijfde jaar op rij doet Dier en Wij weer mee met de verkoop van Kerstbomen. Je steunt Dier en Wij daarbij met een donatie van €5 per boom. Dat geld kunnen de dieren hard gebruiken. Terwijl jij geniet van de kerst bij je duurzame kerstboom.

Bestel nu. Zolang de voorraad strekt!
duurzame kerstbomen

Duurzame Kerstbomen, een initiatief van boomkweker Robert Kroeze, verkoopt online kerstbomen met steun aan een goed doel via de website www.duurzame-kerstbomen.nl. De duurzame kerstboom wordt onder andere door Dier en Wij uitgeleverd. Zo’n kerstboom is beter voor het milieu en bovendien steun je de kinderboerderij.

Je kunt een duurzame kerstboom na bewezen diensten weer inleveren bij het uitgiftepunt. De boom wordt vervolgens in een bos geplant. Dat is goed voor het milieu want, zoals iedereen weet, bomen nemen CO2 uit de lucht en geven zuurstof af.

Robert Kroeze: “Een boom is een levend organisme en geen wegwerpartikel. Maar hoe vaak belandt een kerstboom niet bij het afval of op een vuurstapel? Daarom hebben we het idee van een duurzame kerstboom ontwikkeld. Mensen bestellen bij ons online een kerstboom en kiezen voor een uitgiftepunt in de buurt. Na de feestdagen leveren ze de boom weer in, die wij daarna gaan planten in een bos of op een landgoed. Bij het kweken van de bomen gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest.”

De kerstbomen zijn van het soort Picea Omorika oftewel Servische spar. Deze boom heeft een mooie, volle zuilvorm. De kleur is blauwgroen en de takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van deze spar zijn wat minder scherp en vallen niet zo snel uit. De kerstboom is verkrijgbaar in verschillende lengtes. De andere soort is de welbekende Nordmann. De Nordmann heeft stevige takken met donkergroene naalden. De takken staan in kransen rondom de stam. De Nordmann is breder ten opzichte van de slankere Servische spar. De Nordmann wordt geleverd zonder kluit.

Bij kinderboerderij Dier en Wij, die geheel draait op vrijwilligers en donaties, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij zijn daarom blij met dit initiatief. En dat zij voor iedere uitgeleverde kerstboom een financiële ondersteuning ontvangen, is mooi meegenomen.

Een duurzame kerstboom kan besteld worden op www.duurzame-kerstbomen.nl. De Servische spar wordt geleverd met kluit en in een herbruikbare pot.

Je kunt je bestelde boom afhalen bij Dier en Wij op woensdag 6 december van 15.00 – 18.00 uur (neem de bevestigingsmail van de bestelling mee).

Je kunt de boom weer inleveren op zaterdagmiddag 6 januari van 12.00 – 15.00 uur in het nieuwe jaar. Je krijgt dan het statiegeld van €10 retour.

Van elke verkochte boom gaat €5 naar de kinderboerderij! Bestel nu :-). Dat kan tot maandag 4 december 17.00 uur. Daarna sluit de digitale winkel.

duurzame kerstboom

Help onze dieren de winter door

Nu er in onze herkauwersgroep weer oudere dieren zijn, voeren we in de winter naast hooi een mix bij: MPB.

Want bij Dier en Wij mogen de dieren oud worden. Maar, dan hebben ze wel extra zorg nodig. We hebben nu een geit van bijna 13 jaar: Tjitske. En geiten van bijna 11 jaar: Jip en Janneke. Je kunt de leeftijd van geiten vergelijken met die van een hond, dus dan weet je dat het echte oudjes zijn al.

De ouderen dieren vallen makkelijker af en krijgen daarom in de winter extra bijvoer. Dat is MPB-mix: een pulp van mais, perspulp en bierborstel. MPB-mix zorgt voor een goede gezondheid, extra energie en is makkelijk te eten met oudere gebitten.

We hebben een donatie-actie opgezet om dit voer te kunnen kopen voor een paar maanden. Een zak kost ca. 8 euro. We zijn blij dat we het hele bedrag hebben opgehaald en danken de donateurs van harte. We kunnen zelfs een extra zak muesli kopen voor oud geitje Janneke. Onze kleinste die nog meer extra’s nodig heeft.