Help onze dieren de winter door

Nu er in onze herkauwersgroep weer oudere dieren zijn, voeren we in de winter naast hooi een mix bij: MPB.

Want bij Dier en Wij mogen de dieren oud worden. Maar, dan hebben ze wel extra zorg nodig. We hebben nu een geit van bijna 13 jaar: Tjitske. En geiten van bijna 11 jaar: Jip en Janneke. Je kunt de leeftijd van geiten vergelijken met die van een hond, dus dan weet je dat het echte oudjes zijn al.

De ouderen dieren vallen makkelijker af en krijgen daarom in de winter extra bijvoer. Dat is MPB-mix: een pulp van mais, perspulp en bierborstel. MPB-mix zorgt voor een goede gezondheid, extra energie en is makkelijk te eten met oudere gebitten.

We hebben een donatie-actie opgezet om dit voer te kunnen kopen voor een paar maanden. Een zak kost ca. 8 euro. We zijn blij dat we het hele bedrag hebben opgehaald en danken de donateurs van harte. We kunnen zelfs een extra zak muesli kopen voor oud geitje Janneke. Onze kleinste die nog meer extra’s nodig heeft.