Word vrijwilliger

Alle medewerkers van de kinderboerderij zijn vrijwilligers:

Naast het bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester) en de dagelijkse coördinatie zijn er de volgende taken voor volwassenen:

Tijdens de openingstijden in het weekend (14.30 – 17.00h) is er hulp nodig van volwassenen (schoon-bed-vacature):

Wil jij graag de bezoekers ontvangen, kinderen begeleiden met schoonmaak-klusjes, gezellig koffie/thee drinken en de dieren eten geven? Dan zoeken we jou! Je staat samen met een andere volwassene, dus het is een gezellige klus. Met 1x per maand meedraaien op het rooster help je de boerderij al open te houden voor bezoekers. En kunnen de dieren lekker chillen in hun door jou en de kinderen schoongemaakte bed.

Er is ook hulp nodig van een gastvrouw/gastheer. Deze helpt toezicht houden en verzorgt met de kinderen de koffie/thee in de pauze. Ook wordt geholpen om alles weer op te ruimen.

Bekijk hier een filmpje over de openstelling.

Zou jij de boerderij op een vaste doordeweekse dag een uurtje open willen doen? Heel graag!

Voeren van de dieren, ‘ontbijt-op-bed’ (vacature 1 zondag en 1 zaterdag per maand): elke ochtend ontbijt op bed voor de dieren. Met het voeren, hooi en water geven ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Op de boerderij is informatie aanwezig hoeveel en welk voer voor welke dieren is bestemd. Iedereen wordt ingewerkt. Je begint uiterlijk om 10 uur.

Bekijk hier een filmpje van de voerdienst.

Eindcontrole voor het ‘slaapmutsje’ (geen vacature): Iedere avond het diner serveren met de eindcontrole. Dat is met name hooi, water en wat groenvoer geven. Ook kijk je of alles in orde is op de kinderboerderij. Dit alles duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt van 16 uur tot in de avond, als het nog licht is, de eindronde doen.

Bekijk hier een filmpje van de eindcontrole.

– Er is een klussenteam, een medisch team en een feestcommissie. Iemand voor de was. Iemand voor de boodschappen. Iemand voor voer inkopen.

– Het schoonmaken van de hokken en/of weidebeheer (kalk, mest, sproeien) is een steeds weer terugkerende taak. Deze werkzaamheden kunnen, in overleg, op zelfgekozen tijdstippen worden uitgevoerd.

– Een aantal keren per jaar maken we een nieuwsbrief (vacature).

– Ook wordt de website beheerd en bijgehouden (vacature). En de social media.

– Het maken van roosters voor de openingsuren en het voeren van de dieren.

– Een vrijwilliger is verantwoordelijk voor de adoptieprocedure: ieder jaar rond 4 oktober wordt het adoptie-dierendagfeest gehouden. Op deze dag kunnen de dieren “die nog vrij zijn” financieel geadopteerd worden.

Interesse en tijd om ons een handje te helpen? Kijk bij de vacatures en/of neem contact op!

Kinderen zijn van harte welkom op zaterdag of zondag om te komen helpen en te leren over de verzorging van dieren. Je kunt een inschrijfformulier halen op de kinderboerderij. Vanaf 7 jaar kun je meedoen als ingeroosterde kinderhulp, 1x per maand. Er kan een wachtlijst zijn.