Word vrijwilliger

Alle medewerkers van de kinderboerderij zijn vrijwilligers:

Naast het bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester) en de coördinatie zijn er de volgende taken:

Voeren van de dieren: dit gebeurt iedere ochtend buiten de openingsuren. Met het voeren, hooi en water geven ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Op de boerderij is informatie aanwezig hoeveel en welk voer voor welke dieren is bestemd en iedereen wordt ingewerkt. Het is erg dankbaar werk!

Bekijk hier een filmpje van de voerdienst.

Eindcontrole: Iedere avond is er een eindcontrole waarbij een enkel dier nog wat voer krijgt en wordt gekeken of alles in orde is op de kinderboerderij. In onze agenda staan de nieuwtjes en informatie, bijvoorbeeld of er extra voer nodig is voor bepaalde dieren. De waterbakjes worden voorzien van schoon water. Er wordt hooi uitgedeeld en groenvoer. Als je wat opvalt, er is wat kapot of een dier ziet er niet zo goed uit dan kan dit in de agenda vermeld worden. Dit alles duurt ongeveer 45 minuten.

Bekijk hier een filmpje van de eindcontrole.

– Tijdens de openingstijden in het weekend is een vrijwilliger beheerder of gastvrouw/gastheer:

De ‘Begeleider openstelling‘ doet samen met de (grotere) kinderen allerlei werkzaamheden zoals het schoonmaken van de hokken, verzorgen van de dieren etc. Deze taken staan beschreven in een paspoort. Als de kinderen de taken onder begeleiding goed hebben uitgevoerd, dan wordt dit afgetekend in het paspoort en als deze vol is krijgen ze een diploma. Op het moment dat meerdere kinderen een diploma hebben behaald vindt er een diploma-uitreiking plaats. Verder ontvangt de begeleider de bezoekers en houdt toezicht. Je staat samen met een andere volwassene, dus het is een gezellige klus.

Er is hulp nodig van een gastvrouw/gastheer. Deze helpt toezicht houden en verzorgt met de kinderen de koffie/thee in de pauze. Ook wordt geholpen om alles weer op te ruimen. En bij het knuffelen van de binnendieren wordt opgelet of alles in goede orde verloopt.

Bekijk hier een filmpje over de openstelling.

– Er is een klussenteam, een medisch team en een feestcommissie.

– Het schoonmaken van de hokken en/of weidebeheer (kalk, mest, sproeien) is een steeds weer terugkerende maar dankbare taak. Deze werkzaamheden kunnen, in overleg, op zelfgekozen tijdstippen worden uitgevoerd.

– Er zijn een aantal vrijwilligers verantwoordelijk voor een diergroep.

– Een aantal keren per jaar maken we een nieuwsbrief.

– Het maken van roosters rondom het beheer en het voeren van de dieren.

– Een vrijwilliger is verantwoordelijk voor de adoptieprocedure: ieder jaar rond 4 oktober wordt het adoptie-dierendagfeest gehouden. Op deze dag kunnen de dieren “die nog vrij zijn” geadopteerd worden.

Interesse en tijd om ons een handje te helpen? Kijk bij de vacatures en/of neem contact op!